Vi kallar den “chokladslangen” en speciallösning där användningsområdet är lika smaskigt som det låter på namnet.
När du transporterar choklad ställs krav på precisa temperaturer. Lösningen blev en kombination av två slangar. Innerslangen som transporterar chokladen är omgiven av en slang med hetvatten. Genom att reglera vattnets temperatur kan man styra processen och därmed hålla chokladen flytande.
Teknisk beskrivning
Kunden behövde hjälp att lösa ett problem i produktionen. Vid besök kunde man gemensamt titta på tillverkningen och kunden berättade var man stött på problem. Vårt förslag var att tillverka en dubbelmantlad metallslang för att kunna värma upp chokladen till en temperatur som håller den flytande. Efter ett produktivt och intressant kundbesök togs uppgifterna vidare till verkstaden. Vid samtal med svetsavdelningen kom vi fram till hur slangen skulle tillverkas för bästa funktion. Så snart slangen var klar skickades den till kunden som snabbt kunde installera den på plats.
Kona punktsvetsad mot svetshylsa
Färdigsvetsad kona
Polerad kona
Tillverkning av anslutningshus
Provtryck för täthet och säkerhet
Färdigt anslutningshus
Resultatet! Ett formbart, temperaturtåligt och smaksäkert chokladflöde
Lär dig mer om slang!

Så mäter du slangens längd
Olika kopplingar kräver olika mätteknik. När man mäter slang bör man alltid...
Läs mer

Så väljer du rätt slang
Ett slangmontage är till skillnad från en rörinstallation flexibel och den kräver inte...
Läs mer